Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Συνέντευξη στο AVANTI!!!

Κώστας Μαρτάκης

«Ο Ψινάκης με έχει φτάσει στα όρια μου» Συναντιόμαστε ένα χρόνο μετά την πρώτη μας συνέντευξη και είναι ωραιότεροι από ποτέ. Εξακολουθεί βέβαια να είναι λακωνικός στις δηλώσεις του, όμως το χαμόγελο του (και το κορμί του φυσικά) μας αποζημιώνει και με το παραπάνω κι έτσι παραβλέπουμε το γεγονός ότι δεν μιλάει πολύ.

Ο Κώστας Μαρτάκης κάνει φωτογράφηση στο «Καράβι» στο Σχινιά κι εμείς μακαρίζουμε τον εαυτό μας που ψιλοβρέχει, γιατί το μέρος είναι άδειο, χωρίς υστερίες και κοριτσόπουλα έτοιμα να τον κατασπαράξουν...

«Μοιάζει με το Σάκη;», αναρωτιέμαι την ώρα που εκείνος φωτογραφίζεται και φυσικά μπαίνω στον πειρασμό και τον ρωτάω εάν ο κόσμος εξακολουθεί να τον αποκαλεί σωσία του Ρουβά.

«Δεν είμαι ενημερωμένος», μου απαντά εκείνος κατευθείαν χωρίς να σκεφτεί καθόλου. «Πού να βρω χρόνο να παρακολουθήσω τα media, όποτε δεν έχω ιδέα πως με ονομάζουν. Το σίγουρο είναι ότι με λένε Κώστα Μαρτάκη. Να σου πω την αλήθεια, και Σάκη Ρουβά να με λένε, το θεωρώ κομπλιμέντο».

Έχει την άνεση και το στήσιμο φωτομοντέλου. Αλήθεια, η εμφάνιση του τον βοήθησε να μπει στο κύκλωμα;

«Όχι, η εμφάνιση είναι διαβατήριο για τα πρώτα πέντε λεπτά. Μετά πρέπει να αποδείξει τι αξίζει... Δεν κάνω μόντελινγκ, είμαι τραγουδιού».

«Και όχι μόνο», σκέφτομαι εγώ, καθώς ερευνώντας το παρελθόν του Κώστα, έμαθα ότι ήταν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ομάδας μπάσκετ του Παλαιού Φαλήρου κι ότι στα πόδια του σφάζονταν κοριτσόπουλα.

Πώς και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τα ερωτικά σου;
«Μην ξεχνάτε ότι πριν από λίγες μέρες έκλεισα τα 23 χρόνια μου. Λίγο πριν μπω στο "Dream Show" ασχολούμουν μόνο με το μπάσκετ. Η ζωή του αθλητή δεν σου αφήνει, ομολογουμένως, περιθώρια για σοβαρή σχέση. Πότε να προλάβω; Μετά ήρθε το τραγούδι, όπου κι εκεί θα ήθελα πολύ να κάνω πρωταθλητισμό. Άρα ο χρόνος μου είναι ακόμα πιο περιορισμένος. Για ποιες ερωτικές σχέσεις μιλάμε; Αυτές είναι περιστασιακές. Δεν είχα την πολυτέλεια να κάνω ένα σοβαρό δεσμό ακόμη. Εντάξει, δεν με πήραν και τα χρόνια, εδώ που τα λέμε, ούτε έφτασα 80 χρόνων. Προλαβαίνω...».

Του θυμίζω τον ντόρο που είχε ξεσπάσει όταν βγήκε από το παιχνίδι και πήγε να μείνει στο σπίτι του Ηλία Ψινάκη. Τον ρωτάω, λοιπόν, εάν αισθάνθηκε «κάπως» με τα υπονοούμενα που ακούγονταν τότε και αιωρούνταν για τη σχέση τους. Πως ένιωσε με όλα αυτά;

«Όταν έφυγα από το παιχνίδι και πήγα στο σπίτι του Ψινάκη, εσείς οι δημοσιογράφοι αποκαλέσατε την κίνηση αυτή "απαγωγή". Τις πρώτες μέρες ήταν και η μητέρα μου μαζί και συναποφασίσαμε ότι έπρεπε να μείνω εκεί, να βρω τους σωστούς δασκάλους το σωστό πρόγραμμα. Να εκπαιδευτώ κατάλληλα για να μάθω να αντιμετωπίζω τις όποιες δυσκολίες του χώρου. Αυτό που λετε εσείς, απλά, "σπίτι του Ψινάκη" ο Ηλίας το ονομάζει "στρατηγείο". Εγώ πάλι το αποκαλώ "πανεπιστήμιο". Και θα σας εξηγήσω γιατί. Εκεί γνώρισα πάρα πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι άνοιξαν τους ορίζοντές μου και με δέχτηκαν έτσι όπως είμαι. Πραγματικά, αυτή την περίοδο της ζωής μου θα τη θυμάμαι για πάντα και μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ κι εκείνον και τους συνεργάτες του που με βοήθησαν να ωριμάσω και να προχωρήσω σε έναν τόσο δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της σόουμπιζ».

Τον είδα στο «Romeo», πραγματικά πολύ βελτιωμένο, να έχει επαφή με τον κόσμο και βέβαια να χαμογελάει -όχι χαζά- στα μπροστινά τραπέζια, ενώ τα «ξελιγωμένα» βλέμματα πολλών κοριτσιών και κυριών τον παρακολουθούν. Υπάρχει κάτι που σιχαίνεται στο χώρο;

«Όχι, γιατί αισθάνομαι πραγματικά προστατευμένος από τους συνεργάτες και την οικογένεια μου, που φροντίζουν για οτιδήποτε μου συμβεί. Κι όχι μόνο αυτό. Φροντίζουν ώστε να δέχομαι μόνο θετικές επιρροές και να μη με αγγίζει τίποτα το αρνητικό».

Στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» εμφανίστηκε πρόσφατα για να κάνει ένα στιγμιότυπο για την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Στο τέλος του τραγουδιού ορμάνε καμιά πενηνταριά κοριτσόπουλα και τον αφήνουν γυμνό μπροστά στις κάμερες, ξεσκίζοντας τη λαμέ μπλούζα του! Τον ρωτάω λοιπόν -αν και στο μυαλό μου έρχονται εικόνες εκδηλώσεων θαυμασμού από εμφανίσεις του Σάκη Ρουβά- εάν του έχει συμβεί κάτι ακραίο που να τον εκνεύρισε.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πραγματικά πολύ άσχημα και ντράπηκα που έμεινα ημίγυμνος μπροστά στο κοινό και τις κάμερες. Τι έκανα για να καλύψω τη γύμνια μου;», λέει και γελάει κάπως συγκρατημένα. «Έβαλα ένα κοριτσάκι μπροστά μου για να με κρύβει».

«Κόλπα του Ψινάκη», σκέφτομαι, που σαν δαίμονιος μάνατζερ ξέρει καλά το παιχνίδι της σόουμπιζ και πώς να δημιουργεί σταρ. Εξάλλου ο ίδιος, φύσει ειλικρι-νής, δεν έχει αρνηθεί ότι τέτοια διαφημιστικά κόλπα «πιάνουν» κι αρέσουν πολύ στον κόσμο.

Για τέτοιου είδους κολπάκια τσακώθηκες με τον Ψινάκη ποτέ; Έφερες αντίρρηση;
«Πίστεψε με, με τον Ηλία δεν έχω τσακωθεί ποτέ, έχουμε όμως διαφωνήσει για κάποια πράγματα πολλές φορές... Με έχει φτάσει κάποιες στιγμές στα όρια μου, που να λέω «δεν αντέχω άλλο». Αλλά τι γίνεται τώρα; Aυτός ο άνθρωπος έχει κάτι περίεργο: εκεί που σου 'ρχεται να τον σκοτώσεις, σου πετάει μια μπούρδα, αλλάζει η διάθεσή σου και γελάς. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά, ό,τι κι αν κάνει, τα κάνει καλοπροαίρετα. Πιστεύω ότι πραγματικά αγαπάει κι εμένα και την οικογένειά μου, και ξέρεις κάτι; Τα ίδια συναισθήματα τρέφουμε και όλοι εμείς γι' αυτόν».

Από φωνή... κορμάρα
Ο Θεός πρέπει να είχε πολλά κέφια, ομολογουμένως όταν έπλαθε το Μαρτάκη. Κοιτάζοντάς τον δεν μπορώ να διακρίνω επάνω του κανένα ψεγάδι, είναι «ζωγραφισμένος» και μου φαίνεται περίεργο να μην του έχει προτείνει κανείς να κάνει γυμνή φωτογράφηση. Τον ρωτάω ευθέως εάν του έταξαν πολλά λεφτά για να εμφανιστεί με αδαμιαία περιβολή.

«Δεν έχω ιδέα! Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με το ποιος ζητάει τι, ούτε και πόσα χρήματα προσφέρει. Ρωτήστε το μάνατζερ μου. Είδατε πόσο εξυπηρετικό είναι να έχεις μάνατζερ;».

Γενικά, σου αρέσει να προκαλείς;
«Δεν είναι στη φύση μου να προκαλώ. Είμαι χαμηλών τόνων άνθρωπος. Αλλά, βλέπεις είναι και το επάγγελμά μου τέτοιο που προκαλεί από μόνο του, αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω σου».

Ένα χρόνο μετά το «Dream Show», κάποιοι από τους παίκτες του ριάλιτι έχουν μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που πήραν μέρος σε αυτό. Κάποιοι διακρίθηκαν, κάποιοι έμειναν πίσω. Πως αισθάνεται όταν στο κέντρο όπου τραγουδάει πηγαίνουν κάποιοι πρώην συμπαίκτες του που ακόμη ψάχνονται; Του έχει ζητήσει κανένας κάποια χάρη, να μεσολαβήσει και να πει έναν καλό λόγο στον επιχειρηματία για να τον πάρει κι αυτόν στη δουλειά;

"Πως το σκέφτηκες αυτό;" με ρωτάει χαμογελώντας. «Όχι, ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι όλοι όσοι πήραν μέρος στο "Dream Show" λίγο-πολύ κάτι έχουν κερδίσει από τη δημοσιότητα. Οπωσδήποτε κάποιων η ζωή μετά το παιχνίδι βελτιώθηκε, άλλων λιγότερο κι άλλων περισσότερο. Εγώ δεν έχω παράπονο. Όχι μόνο κάνω τη δουλειά που αγαπάω πολύ, επαγγελματικά πια, αλλά για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα στο σημείο αυτό και θα μπορούσα να την κάνω. Ήταν για μένα ένα άπιαστο όνειρο».

Φάκελος θαυμάστριες
Ανοίγουμε πάλι το φάκελο θαυμάστριες και του λεω πόσο ευτυχισμένη είμαι που στη σημερινή φωτογράφηση δεν υπάρχει... γυναικεία ψυχή στον ορίζοντα, αφού λίγες ώρες πριν είχε ρίξει καρεκλοπόδαρα και ψάχναμε τον ήλιο με το κιάλι για να ξεκινήσει το shooting. Εκείνος χαμογελά και μου λέει ότι ναι μεν θα ήταν ευχάριστη η παρουσία κάποιων ωραίων κοριτσιών ανάμεσά μας ομολογουμένως όμως θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας και δεν θα τελειώναμε ποτέ το... έργο μας!

Τι σου λένε οι θαυμάστριες Κώστα, όταν σε πλησιάζουν; Γιατί όταν ήρθα στο καμαρίνι σου στο «Romeo» είδα κάποια κοριτσάκια να περιμένουν έξω υπομονετικά κι εσύ δεν άνοιξες ποτέ την πόρτα.
Κοκκινίζει και με ρωτάει: «Είναι ανάγκη τώρα να σου απαντήσω τι μου λένε; Ντρέπομαι! Οι γυναίκες έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό πραγματικά πολύ πιο τολμηρές από τους άντρες. Θα σου πρότεινα, λοιπόν, να έκανες εσύ την ερώτηση σε αυτές. Τι ζητάτε από τον Κώστα Μαρτάκη, κορίτσια, όταν πάτε δίπλα του;».

Και φτάνουμε στα βραβεία MAD, φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών στα μουσικά δρώμενα, όταν μαθαίνω ότι ο Κώστας Μαρτάκης έχει δύο υποψηφιότητες του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και του τραγουδιστή με την πιο σέξι εμφάνιση, θα πάει στα βραβεία ή θα τα σνομπάρει όπως κάνουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του;
«Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που σνομπάρουν τις βραβεύσεις. Μου αρέσει που είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος και θα ήμουν ανειλικρινής εάν σου έλεγα ότι δεν θα ήθελα να βραβευτώ, Ποιος είναι εκείνος που δεν θέλει να επιβραβεύεται η προσπάθειά του; Αυτό είναι ένα "κουσούρι" που μου έμεινε από τον αθλητισμό».

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά σου, με τίτλο «Ανατροπή», άρεσε πολύ και πήρε αρκετές θετικές κριτικές. Κάνεις ανατροπές στη ζωή σου;
«Πολλές! Και προσωπικές και επαγγελματικές και ερωτικές. Ο τίτλος με εκφράζει απόλυτα και πραγματικά λεω ανεπιφύλακτα ότι δεν ντρέπομαι για το πρώτο μου CD και για τα τραγούδια αυτά. Ξέρεις πόσοι συνάδελφοι ντρέπονται γι1 αυτό που τραγουδούν και δεν τολμούν να το πουν; Είχα άγχος, και πολύ μεγάλο μάλιστα, να τραγουδήσω καλά τραγούδια και να ξεκινήσω να φτιάχνω το ρεπερτόριό μου. Θέλω, λοιπόν, μέσα από το περιοδικό να ευχαριστήσω το Γιάννη Δόξα και το Δημήτρη Κοντόπουλο που ασχολήθηκαν με αυτόν το δίσκο οκτώ μήνες και με πρόσεξαν πολύ, αλλά κι όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν. Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα τους δικαιώσω σε αυτό που ονειρεύτηκαν και περιμένουν από μένα να κάνω».


Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ
Φωτογράφος: ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ACTION IMAGES)
Make up - Hairstyling: Κωνσταντίνος Εμμανουήλ